Цветана Пиронкова бе голямата звезда на закриването на годината в детските турнири "Тенисът - спорт за всички". Първата ни ракета при дамите е посланик на програмата, която предлага безплатно обучение за деца от 6 до 12 години.

През изминаващата година първи уроци са дадени на 1000 малчугани, въпреки че предварително заложената бройка е била 800.

Закриването се превърна в празник в обновената зала "София", почти изпълнена от децата и техните родители.

Цвети, която днес завърши сезона под №66 в световната ранглиста при дамите, поигра с малките, даде автографи, разряза торти и след това говори пред журналисти.

"Не мога да определя 2016-а като най-силната ми година. Като цяло избягвам да правя такива обобщения. За мен е важно да играя добре. Тази година мисля, че на определени турнири, показах най-добрия си тенис. Виждам подобрение в играта си, както и в зрелостта си на корта. Това е радващо за мен. Разбира се, има много неща, които трябва да подобря. Всяка година играя срещу най-добрите в света и това е изключително ценен опит. Едно е да играеш на 16-и корт, съвсем друго на централния корт на „Ролан Гарос” например", започна Цвети.

Пиронкова определи като връх на 2016-а достигането до четвъртфинал на "Ролан Гарос". И след това в Бирмингам, Англия. Играла е солидно, но невинаги е успявала да печели. В края на годината е излязла от форма.

Най-трудно играе срещу Агнешка Радванска и Доминика Цибулкова. 

Тя отказа да се ангажира с прогноза как ще се представи през следващата година - дали ще стигне по-напред в листата.Както обичновено, ще води подготовка в родния си Пловдив. Обмисля дали да започне в Оуклънд, Нова Зеландия. Там не е играла досега, но ще попадне в основната схема, за разлика от по-традиционната надпревара в Бризбейн. И двата турнира са в първите дни на 2017-а. Следват Сидни и Откритото първенство на Австралия в Мелбърн. 

На въпрос какво мисли за годината на Григор Димитров и факта, че той завърши сезона на 17-о място, Пиронкова рече следното:

"И друг път съм казвала... При него всички говореха за криза, а това е нещо нормално за всеки един състезател. Всеки минава през такива периоди. Той е много популярен в България, затова му обръщаме такова внимание. Особено когато прави не толкова добри резултати. Но той показа, че това е било само временно. Мисля, че в момента е в страхотна форма."

Последва въпрос за това, че напоследък Димитров често сменя треньорите, за разлика от самата Пиронкова. 

"Григор си е Григор, аз съм си аз", отвърна Цвети през смях. 

След това отново се засмя на питане дали е бременна - такива спекулации се появиха в някои медии. През 2016-а Пиронкова се омъжи за дългогодишния си приятел.

"Това не го бях чувала, сега го разбирам от вас. Не, не съм бременна, спокойно."