Гарет Саутгейт, който временно изпълнява длъжността селекционер на националния тим на Англия, ще получи постоянен договор още следващата седмица, пише в. "Телеграф".

Бившият бранител, защитавал честта на "трите лъва", е получил одобрението на шефовете на Футболната асоциация. Все пак те са си оставили вратичка да дадат "заден ход", единствено ако се стигне до тежко поражение от Шотландия в световната квалификация на "Уембли" на 11 ноември. 

В случай, че това не стане, другата седмица Саутгейт ще парафира контракт най-вероятно до световното в Русия след 2 години. На 15 ноември Англия играе с Испания и след това се очаква новината да бъде обявена официално.

До избора на Саутгейт се стигна, след като неговият предшественик Сам Алардайс бе уличен в склонност към корупция от мними бизнесмени, участвали в експеримент точно на в. "Телеграф".

Така мачът Англия - Шотландия става още по-интересен. Преди броени дни стана ясно, че двете футболни федерации рискуват наказания от ФИФА, ако отборите им излязат с алени макове на фланелките си. Символът е в памет на жертвите във войните. Интересно е дали асоциациите на двете страни ще пренебрегнат забраната от Цюрих.
 
По-рано днес пък стана ясно, че новият №1 в света в тениса Анди Мъри е получил покани и от родната си Шотландия, и от Англия за мача на 11 ноември. Поради тази причина Мъри най-вероятно ще пренебрегне и двете и няма да отиде на британското дерби.