СИМОНА РУСЕВА

Задава се поредният развод в иначе бляскавия свят на Холивуд. След 18-годишен брак Мелани Грифит (56 г.) загърбва Антонио Бандерас (53 г.).

Новината, разпространена в петък от портала за светски клюки TMZ.com, днес бе потвърдена от говорителката на Грифит Роби Баум: “Двамата се решиха на тази стъпка по взаимно съгласие, след като я обмислиха задълбочено. Желанието им е да се разделят като приятели”.

Двойката също призна за сп. “Пийпъл” решението си за развод: “След като добре премислихме, решихме взаимно да прекратим почти 20-годишната си връзка по приятелски начин заради уважението, което изпитваме един към друг, към нашите семейства и приягели, а и в името на едно прекрасно време, което прекарахме заедно.”

Според близки до Грифит и Бандерас това не е поза, те действително се разделяли като добри приятели. Дали двамата ще запазят добрия тон и при подялбата на имуществото, никой не смее да прогнозира. Холивудските звезди имат много недвижими имоти в САЩ и Испания.

Според молбата за развод, подадена в съд в Холивуд и цитирана от TMZ.com, Грифит е посочила “непреодолими различия”. Тя настоява за родителските права върху 17-годишната дъщеря Стела от брака ѝ с Бандерас, както и за издръжка. Едва ли ще се стигне до голям спор за родителските права – през септември дъщерята навършва пълнолетие.

Грифит и Бандерас се врекоха във вечна вярност през 1996 г. Тогава известната актриса имаше три развода зад гърба си. Тя бе омъжена два пъти (с един развод помежду им) за американския си колега Дон Джонсън, който наскоро навърши 64 години, както и за актьора Стив Бауър, сега на 57 г.

За Бандерас, чиято холивудска звезда изгря с филма “Маската на Зоро”, това е втори развод. Бракът му с испанската актриса Ана Арана Леца продължи 9 години.