Няколко хиляди родители излязоха заедно с децата си на мълчалив протест в подкрепа на родителите на прегазеното 4-годишно момченце Паоло в пешеходната зона на Стара Загора, съобщи БНР. Протестиращите се организираха в социалните мрежи. 

Старозагорци оставиха цветя на мястото, където беше прегазено малкото момченце.

Хиляди млади родители с децата си се събраха пред сградата на старозагорската община и извървяха бавно и мълчаливо пътя до лобното място на Паоло. Там оставиха цветята си, някои запалиха свещи и си тръгнаха. Хората призовават за превенция на престъпленията, а институциите и полицията да прилагат закона.

Никоя партия и никоя кауза досега, дори и в периода на големите обгазявания в Старозагорско преди 10 години, не бяха събирали толкова много хора, при това самоорганизирали се, съобщава БНР.

Мълчалив протест имаше и в София (на снимката), както и в други градове на страната.

Десетки майки с колички и родители на пострадали при катастрофи деца се стекоха на площад "Народно събрание" в София. Родителите носеха детски играчки и пледираха за мерки от страна на общините, на изпълнителната и законодателната власт за  безопасно движение по улицата.

Българските майки настояват за незабавни промени в Наказателния кодекс, които да доведат до адекватни наказания за убийците на пътя.