От възторг до разочарование.

Такива са настроенията на живеещи в САЩ българи след победата на Доналд Тръмп на изборите за президент.

Клуб Z се обърна към симпатизанти на двамата кандидати. Ето какво споделиха те специално за нашата медия.

Методи Милушев (54 г.) - зъболекар от Денвър, Колорадо:

Победа на бялата средна класа – спряхме клептокрацията

Методи Милушев

Да, наистина съм доволен.

Какъв президент ще бъде Тръмп - тепърва предстои да се види. Важното е, че спряхме либералната клептокрация от мерака й за още 4 години в Белия дом.

Това е победа на средната класа на Америка. Бялата средна класа, която е моторът на тази страна, искаше промяна, защото й омръзна да бъде мачкана с все по-големи данъци, с които управляващата каста да подкупва избирателите, които по една или друга причина не искат или не могат да направят нещо, за да подобрят битието си.

Факт е, че Клинтън разчиташе най-много на чернокожите, испаноезичните и младите, които никога не са работили. Освен това Америка е затънала до гуша в дългове. Имаме непрекъснато растящо правителство, чиито разходи са умопомрачителни, а нещата вървят все надолу.

Тръмп е ексцентричен екземпляр. И Рейгън беше такъв. Надявам се Тръмп да бъде успешен президент. Срещу него беше организирана невиждана по мащабите си отрицателна, гнусна кампания от либералните медии. Беше обвинен във всички смъртни грехове, срещу него се изляха тонове помия.

В същото време на проваления политик и доказана лъжкиня Клинтън бе осигурен невиждан при президентски избори комфорт. Осигуриха й служебна победа срещу смахнатия професор Бърни.

Чувството за справедливост на обикновения американец бе накърнено, а самият той/тя бе наречен(а) deplorable, т.е. скапан, безполезен и т.н. Това бе въстание на угнетената средна класа на Америка, на обикновения Джо - average Joe, от когото се иска само работа, данъци и да си трае, да бъде политкоректен.

Желая успех на Тръмп, дано да има поне част от успеха на Рейгън!


Любомир и Таня Серафимови (50 и 49 г.) от Сейнт Пол, Минесота, собственици на бизнес:

Икономическата политика на Обама бе успешна, но Хилъри се надцени

Таня и Любомир Серафимови

Леко сме разочаровани, но като всички останали заставаме зад новия президент.

Разочаровани сме, защото бяхме за другия кандидат. Искахме да продължи икономическата политика на Обама, тъй като е успешна.

А с Тръмп не е ясно какво може да се очаква. За нас той е непредвидим. Но истината е, че всички го подцениха, а Хилъри Клинтън се надцени. Трябваше да даде път на Бърни Сандърс."