Време е Бойко Борисов да спре да хитрува, защото от доста време насам надхитрява само самия себе си - и го забелязва прекалено късно...

Нарочно сложи чалгаджийския референдум в един и същи ден с президентските избори - за да може този референдум да мине 50-те на сто. Ако референдумът на шоуто се беше провел в друг ден, на него щяха да гласуват същите 20 на сто, които гласуваха и по повод на "Белене", и на референдума за избирателната система миналата година.

Б.Б. пакетира референдума на чалгаджиите с президентските избори просто защото много се съблазнява от мажоритарната система на избори. През 2009 г. Първанов направи глупостта да прибави 30-ина мажоритарни кандидати към тогавашния изборен кодекс. ГЕРБ ги обра всичките - без няколко за ДПС. Сега на ГЕРБ и на Бойко им пада самолета и затова мажоритарните избори им идват дюшеш - ще им гарантират още един мандат на управление, докато ГЕРБ продължава да бъде все още най-голямата партия.

Да, но заради Бойко и още един негов мандат на власт ние нямаме желание да пускаме във властта всички местни и провинциални бандити, които ще оберат местата в едномандатните - мажоритарните избирателни окръзи. Софийските мутри на власт са ни достатъчни - нямаме нужда от варненските, дупнишките и несебърските бандити в Народното събрание. Иначе - нямам нищо против, че Бойко кани Слави да си направи партия и да делят властта в България, докато единият пее чалгиите си, а другият ги слуша. Всеки търси себеподобните си - и за ешмедемета, и за бизнес.

Щом на българите им е толкова акълът - нека до живот да ги управляват БСП и ДПС, Слави и Бойко... То в един момент на човек му писва дори и само да гледа какво става...

Коментарът на Огнян Минчев е от фейсбук профила му. Заглавието е на Клуб Z.