"Левски" е лидер в Първа лига, бори се за титлата, играе добре и дори не е губил в първенството от началото на сезона. Но въпреки това на стадион "Георги Аспарухов" ходят в най-добрия случай по 2-3 хиляди души на мач. Толкова имаше на последните домакинства срещу "Берое" и "Черно море".

Този факт притеснява най-здравото ядро в сектор "Б", поради което "сините" отново поеха инициатива за намиране на решение. Тръст "Синя България", който доскоро беше част от управлението на клуба, официално покани собственика Спас Русев на среща, на която да се нищи проблемът. 

Идеята е да се направи мащабна дискусия сред по-широк кръг хора на стадион "Георги Аспарухов". Насловът е "Как да върнем публиката на стадиона“.

Ето какво гласи поканата на тръста към Спас Русев:

"Тръст „Синя България” със задоволство отбелязва, че подобно на нас като привърженици на Левски, така и на мажоритарния собственик на Левски г-н Спас Русев, както и на Националния клуб на привържениците на Левски (НКП) темата за отлива на публика от домакинските мачове на отбора не е безразлична. Тъй като сме изключително загрижени за тази негативна тенденция, каним публично г-н Русев и НКП на открита дискусия на тема „Как да върнем публиката на стадиона?”. Това правим в качеството си на сдружение на привърженици на Левски, което е миноритарен акционер в клуба.

Предлагаме срещата да се състои на 26 ноември 2016 г. от 13.00 часа на стадион „Георги Аспарухов” или преди следващия домакински мач срещу Локомотив Пловдив. Тъй като темата е важна и касае цялата левскарска общност, както би могла да има и дългосрочни последствия върху клуба и акционерното дружество, бихме искали дискусията да бъде излъчена на живо по клубната телевизия Левски ТВ."