"Поздравявам г-жа Цачева за дебата снощи. Тя се наслуша на толкова обиди и вчера показа коя е. Беше категорично по-добра от г-н Радев - венния пенсионер, който взе толкова много заплати накуп", заяви пред Нова тв премиерът Бойко Борисов.

И допълни: "Дадохме вчера 42 милиона лева, за да летят спокойно българските летци. Ама него го нямаше вече. Той казва, че се бил борил за това. Ама може и благодарение на това, че си отиде, да стана това вчера. Не се е борил. Ние се борихме и го постигнахме"

За пролените вчера от Цачева сълзи в студиото, когато тя спомена за убития си дядо, Бойко Борисов обясни, че хората от ГЕРБ имат чувства и затова плачат, особено когато става дума за избити роднини. И допълни, че някои днешни "антикомунисти от жълтите павета" си живеели спокойно и много добре при онзи режим.

Борисов беше категоричен:

"Ако Радев стане президент няма как да работи с мен. Когато загубиш изборите... не мога да постъпя като Станишев или Бареков да се скрия в Брюксел."

"Предполагам, че от "Господари на ефира" ще ми връчат скункса, че съм обещал да подам оставка в неделя. Една седмица разлика, голяма разлика", каза още Борисов.

Вярно ли е, че в партията има недоволство срещу вас, защото заложихте съдбата на правителството на президентските избори, попита Виктор Николаев. "Преди две години БСП вкара държавата в уникална криза с избора на Орешарски. За да не вкараме държавата в политическа спирала, поехме властта с патриотите, реформаторите и АБВ", бе отговорът на лидера на ГЕРБ.

Поехме я за година-две, колкото да се закрепят нещата. Изкарахме повече от две години - тресейки се, защото не се харесвахме. Но ги изкарахме. Карахме се, дори при основния партньор - реформаторите, не знаехме кой управлява, кой е опозиция. Исканията на патриотите винаги бяха ултимативни и винаги минаваха", допълни премиерът.

Той обясни, че в момента страната е пред избори:

"Патриотите се представиха добре, защото те не влизаха в правителството, а само подкрепяха. Техните искания към нас винаги минаваха. Сега какво става в България, което ме тревожи. Слави си прави всеки ден предаване в праймтайма с изключителни политически послания. Ако СЕМ си е на място, трябва да го повика и да го пита, защо така прави".

В България вече е модерно да си в опозиция и ми омръзна като кажа нещо веднага някой да вика: "А, ГЕРБ плаши хората", добави премиерът.

"Аз съм като Нова телевизия. Вие давате всеки ден как някой кара в насрещното. Вие не плашите, само показвате. Аз така не искам всеки да търси маана, както казваше баба ми, кусур, а само ГЕРБ да отнася негативите", продължи той.

"Трупаме негативи заради всички непопулярни неща, които правим", отговори Борисов на въпрос защо преди пет години всеки кандидат на ГЕРБ би спечелил президентските избори, а сега положението е коренно различно.

"Когато затваряме тунели и стават задръствания, хората псуват нас. Те не си дават сметка, че 35 години не са пипани тези тунели, а там умират хора. Никой не си дава сметка, че на места са слагани чували от цимент, които са замазвани. Ето сега падна една така част и едно момче пострада", изтъкна премиерът.

Не съм казал, че Цецка е грешка, а постигнатият резултат е моя грешка. Моята грешка първо бе, че трябваше да спазим закона за кампания само един месец. После министри или аз и т.н. да не участват в кампанията, призна Борисов.