Бразилия разби Аржентина с 3:0 в световна квалификация в Бело Оризонте. Футболистът на "Ливърпул" Фелипе Коутиньо откри резултата в 24-ата минута, в 45-ата Неймар отчая "гаучосите", а в 59-ата Паулиньо ги довърши.

Свед това известният като "Суперкласико" двубой, започнал с атаки и от двете страни и остри сблъсъци, се доиграваше.

Аржентина е на шесто място в класирането - извън позициите, които осигуряват класиране за мондиала в Русия след по-малко от 2 години. До края остават 7 двубоя, Меси и компания имат шанс да наваксат, но формата им безпокои техните сънародници и фенове.

Снощи Лео, който по-рано тази година се отказа от националния отбор, но после промени решението си, игра слабо. Както и целият тим на гостите.

В 24-ата минута играещият много силно и тази есен Коутиньо откри резултата, след като преодоля няколко защитници и със силен удар простреля Серхио Ромеро.

Това стресна Аржентина, но "небесносините" стигнаха само до няколко удара от разстояние. В 45-ата "златистите" се възползваха от контра, при която Неймар направи 2:0.

Аналогично започна и второто полувреме - натиск за Аржентина, по-опасни атаки за Бразилия. В 59-ата играещият в китайския "Гуангджоу" Паулиньо реализира за 3:0 и всичко свърши. 

"Златистите" водят в класирането с 24 точки. "Гаучосите" имат 8 по-малко.