"Призовавам всеки глас, който е бил за Реформаторския блок, да отиде в подкрепа на г-жа Цачева. Моите усилия са в тази посока."

Това каза на брифинг председателят на ДБГ и вицепремиер Меглена Кунева след заседание на Изпълнителния съвет на блока, предаде "Фокус". „Смятам, че Цецка Цачева може да привлече всички десномислещи хора и те да изразят своя свободен вот“, подчерта тя.

Меглена Кунева не пожела да коментира новия политически проект на ДСБ и Радан Кънев.

„РБ ще се представи добре на предсрочни избори - твърди тя. - Петър Москов ще бъде част в индивидуално качество в преподписаното споразумение на РБ. Готови сме за избори. При нещата, които стоят пред страната, те не са желателни“, коментира Кунева.

За дебата между кандидатите за президент по БНТ снощи тя уточни, че са пристрастни и призовава да се гласува за десния кандидат в лицето на Цецка Цачева.

"Обединихме се, че трябва да направим всичко нужно и пълна мобилизация на структурите ни, за да подкрепим десния кандидат", каза и председателят на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски.

„Днес имахме събиране на Изпълнителния съвет с няколко точки от дневния ред. На първо място обсъдихме изборите. Вторият момент беше свързан с волята ни да продължим заедно напред. Преподписахме под условия нашето споразумение с волята ни да продължим заедно напред, независимо от всички катаклизми. ДСБ не се отзоваха“, заяви Лукарски.