Браузърът на Google - Chrome -  е инсталиран на над 2 милиарда устройства по света, съобщи интернет гигантът на годишната си конференция за разработчити Chrome Dev Summit 2016.

Става дума за компютри, таблети, смартфони и всякакви други джаджи. Chrome е достъпен на на всички големи операционни системи - Windows, Mac OS, Linux, Android, iOS.

За пръв път Google разкриват подобна информация. В началотго на тази година те споделиха обаче, че броят на активните потребители на мобилната версия надхвърля 1 млрд. месечно.

Chrome се ползва от близо 53% от всички потребители в света, с което е по-популярен от следващите четири браузъра - Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera - заедно.

Това не е единственият продукт на Google с подобна публика. Приложенията Gmail, Maps, Search, YouTube и Google Play в операционната система Android също имат над 1 млрд. потребители.

Браузърът Chrome е инсталиран на повече от 2 милиарда устройства по света – компютри и мобилни джаджи, съобщи Google по време на конференцията за разработчици Chrome Dev Summit 2016.