Дългоочакваната футболна битка за Британия не се случи. Англия спечели твърде лесно с 3:0 срещу Шотландия пред близо 90 хиляди зрители на стадион "Уембли" в Лондон.

Двубоят мина под знака на Деня на примирието - на 11 ноември се почитат бойците, загинали във войните. Двата отбора не се поддадоха на натиска от ФИФА, която заплаши, че ще ги накаже сурово, ако поставят на екипите си алените макове, символ на 11.11.

Макове имаше не само на черни ленти на ръкавите, а и навсякъде по стадиона. Двубоят почна с две минути мълчание - по една за падналите англичани и шотландци.

Англия не блестеше, но показа ефективност срещу доста слабите шотландци. Тяхната драма тази вечер беше, че не можеха да използват титулярния си екип с тъмносини фланелки. Причината е, че имат бели ръкави, а това вече няма как да бъде позволено, тъй като домакините резонно избраха бялото. Така играчите от "високата земя" излязоха в розово, което не носи късмет на тима.

Нападението на "Ливърпул" свърши работа и на национално ниво. Даниел Стъридж откри в 24-ата минута след продължителна атака. В началото на второто полувреме гостите пропиляха две възможности. И бяха наказани от Адам Лалана - 2:0 в 50-ата.

Третият гол падна в 61-ата, когато Гари Кейхил засече с глава центриране на Уейн Руни от корнер.

Нататък не се случи почти нищо интересно. Англия е лидер в групата с 10 точки от 4 мача. Шотландия има 4. На "трите лъва" предстои приятелски мач с Испания, след който временният треньор Гарет Саутгейт най-вероятно ще получи постоянен договор.

В другите два мача от групата вторият в класирането тим на Словения спечели с 1:0 на терена на Малта, а Словакия разби Литва с 4:0. Очертава се надпревара само за второто място.