Франция си поигра с огъня, но успя бързо да обърне Швеция с 2:1 от 0:1 в световна квалификация за "Мондиал 2018" в "българската" група "А". Емил Форсберг откри резултата в 54-ата минута и смълча трибуните на "Стад дьо Франс". За кратко.

Още в 57-ата минута Пол Погба изравни с глава след центриране от свободен удар. В 65-ата Димитри Пайе окончателно върна настроението на арената в парижкото предградие "Сен Дени" - 2:1.

"Петлите" започнаха по-добре, но преди почивката срещнаха трудности срещу защитата на коравите скандинавци. Те пък контраатакуваха опасно. Всичко най-интересно се случи след почивката.

Франция води в класирането с 10 точки, следват Швеция - 7 т., Холандия - 4, България - 3, Беларус - 2 и Люксембург - 1. "Лалетата" играят с "херцозите", а в неделя от 19 часа националите ни приемат Беларус на ст. "Васил Левски".

Изявеният фаворит в гр. С - Германия, се позабавлява на терена на Сан Маринов, 8:0. Немците има 12 точки, следват ги с по 7 т. тимовете на Северна Ирландия и Азербайджан. В пряк двубой между двата състава ирландците спечелиха с 4:0.

Чехия пък постигна първа победа - 2:1 над Норвегия, и събра 5 т.

Най-впечатляващият обрат на вечерта бе записан не от Франция, а от Армения в гр. Е. В Ереван тимът на домакините губеше с 0:2 от Черна гора след голове в края на първото полувреме на Дамир Кояшевич и Стеван Йоветич.

В 50-ата Артек Грегорян намали, но арменците трябваше да  почакат, преди да изравнят. В 74-ата Вараздат Харонян направи 2:2. Радостта стана пълна и много сладка в добавеното време, когато Геворк Газарян направи 3:2.

Другите два мача не бяха така драматични. Дания разби Казахстан с 4:1, а Полша доминираше изцяло в Букурещ срещу Румъния - 3:0. Камил Гросицки откри в 13-ата, а успехът на "Дружина полска" стана убедителен в края на срещата, когато Роберт Левандовски два пъти опъна мрежата на домакините.