"Между Делян Пеевски и Цветан Василев се получи разрив. Бях казал, че ще има преструктуриране на този политико-олигархичен финансов кръг и то се върви бавно към преструктурирането на цялата тази финансова пирамида. Неслучайно се прехвърля собствеността на вестници, фирми и т.н." каза в предаването Дикoff по Нова телевизия Осман Октай, бивш зам.-председател на ДПС и депутат от организацияна

Външните белези говорят за всичко това. Неслучайно около проекта "Бареков" и около ДПС нещата се разделиха. Делян Пеевски остана в лагера на ДПС, а проектът "Бареков" остана около Корпоративна банка, казва Октай.

Такива осветени играчи като Делян Пеевски като посредници стават непотребни, постепенно ще го изтласкат отвсякъде, защото е непотребен. Бареков - също, защото не можа да реализира политическия проект, който се очакваше от него. Във всеки случай основата на този старт е много разпиляна и затова се объркаха в предизборната кампания - комунисти ли са, ще реставрират ли комунизма, милиционери ли са, какво ще правят... Това не са сериозни политически бази за по-нататъшна дейност, обяснява Октай.

Според него Лютви Местан е "ехото на Ахмед Доган", а управлението на ДПС от Ахмед Доган е било създадено за да обслужва Комунистическата партия. Октай припомни, че пиенето на кафе, което напоследък стана нарицателно за политическия живот, датира отдавна:

По-младите за забравили 91-а година, когато тръгна съставянето на правителството на Филип Димитров, изненадващо в процеса им беше прословутото кафе на Доган с Тодор Живков.

"ДПС ще изчезне от политическия спектър, никой няма да търси партньорство с нея. В историята си столетницата е доказала, че може да отмъщава. Ахмед Доган може да жертва Лютви Местан от лидерското място, за да омилостиви БСП", смята Октай.