"Outstanding champion!", написа Григор Димитров в социалната мрежа тиутър по повод титлата на "Ролан Гарос" на приятелката му Мария Шарапова. По-рано днес Маша спечели трудно финала на Откритото първенство на Франция срещу четвъртата в схемата Симона Халеп (Румъния) с 6:4, 6:7(5), 6:4 за 3 часа и 2 минути битка на централния корт "Филип Шатрие" в Париж.

Така Гришо отбеляза триумфа на любимата си.

"Това бе най-трудният ми финал в Големия шлем, каза след коронацията си Шарапова, която се върна на трона във френската столица, след като през миналата година загуби от Серина Уилямс. - Симона игра невероятно, поздравявам я. Не мога да повярвам. Преди 7-8 години не мислех, че някога ще спечеля "Ролан Гарос", а сега имам две титли (б.ред., първата е от 2012-а). Атмосферата тук винаги е уникална. Благодаря на целия си щаб, на моя треньор и на терапевта ми - без вас нямаше да постигна нищо. Благодаря и на родителите си, които не са тук, но са пожертвали много за мен. Искам да благодаря и на един човек, който също не е тук сега, но ми вдъхваше сили."

Предполага се, че последното се отнася за Димитров, който отпадна още в първия кръг, а след това за кратко бе зрител, преди да почне да се готви за сезона на трева.

А днес поставената под номер 7 на френския турнир Шарапова трябваше да положи много усилия срещу Симона Халеп. Успехът гарантира на Маша придвижване до номер 5 в световната ранглиста. Любимата на Григор вече е №2 по спечелени пари от наградни фондове с над $ 45 милиона. Първа е Серина Уилямс с повече от $ 55 милиона.

По пътя си към титлата в Париж рускинята отстрани нашето момиче Цветана Пиронкова.