Ураганен вятър в Северна България.

В Русе силата му стига до 120 км/ч, предаде БГНЕС. Има паднали керемиди на покриви, мазилки, както и незакрепени саксии по балконите. Предпазните пана на строителните обекти също са изпопадали, заедно с бетонните стълбове, предназначени да ги укрепват. Някои от тях бяха на пътното платно и се наложи работници да бъдат извикани извънредно, за да укрепят отново паната.

Вятърът е откъснал и част от светофара на бул. „Скобелев”. На място е изпратен екип, който да го ремонтира. Отделно граждани са подали сигнал за опасна ламарина, която почти се е откъснала от покрива на Старото музикално училище.

Заради силния вятър е изпратено предупреждение на всички корабособственици и капитани на кораби по река Дунав.

Вятър със скорост 20 метра в секунда духа в Силистренско.

Прекъснато е електроснабдяването в селища на Главинишката община на Силистренска област, съобщи областният управител на Силистра Стоян Бонев. Отстранена е и повреда в електромрежата в района на село Чуковец.

На 13 сигнала са се отзовали пожарникарите, според директора на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" в Силистра комисар Румен Мъров. Отстранени са паднали на пътното платно дървета, надвиснали ламарини и билборлдове.