Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков отправи интересно предложение в гостуване в предаване по БНТ тази сутрин - ходенето на мач на националния отбор да стане задължително, след като и гласуването е такова.

Лече бе запитан за шокиращата справка от продажбата на билети за мача с Беларус тази вечер от 19:00 часа на стадион "Васил Левски" - по-малко от 300 броя.

"И 3000 зрители да има на стадиона, пак е обидно. Явно трябва да направят ходенето на мач на България като гласуването - задължително. Казвам това в кръга на шегата", отговори Лечков, който бе отлично настроение.

Повод за приповдигнатото настроение на един от босовете на родния футбол бе и вчерашната втора победа на юношеския национален отбор до 19 години в първия етап евроквалификации - 3:1 срещу Дания. Триумфът бе изкован в родния град на Лечков - Сливен, при това с обрат от 0:1.

Победата класира юношите на Елитния кръг квалификации идната пролет. В четвъртък нашите биха първо Португалия с 1:0, остава им мач срещу Беларус във вторник, който е от значение само за съперника ни.

Лечков добави, че момчетата от този отбор ще са част от първия ни тим за следващите квалификации - за европейското през 2020 г.

А в настоящите квалификации тази вечер селекцията на Петър Хубчев е изправена пред тъжен рекорд с точно 260-те билета, продадени до тази сутрин за мача с Беларус. Все пак на трибуните ще има повече зрители, тъй като са раздадени 3000 безплатни пропуска на детско-юношески школи от София и региона.