Националният отбор по футбол спечели с 1:0 срещу Беларус в световна квалификация на стадион "Васил Левски". Арената беше полупразна в студената, ветровита и изборна вечер, но около 3000 зрители по трибуните още не е рекорд по ниска посещаемост. 

Голяма част от публиката - деца и юноши от футболни школи, влезе на мача безплатно.

Ивелин Попов вкара 12-ия си гол за България в 10-ата минута, като оползотвори центриране на Спас Делев. Силен мач направи дебютантът Радослав Кирилов ("Берое").

В края на мача звездата на беларусите Александър Хлеб - бивш играч на "Арсенал" и "Барселона", получи втори жълт и червен картон. А гол на Сергей Корниленко в добавеното време правилно не бе зачетен заради засада.

Националите играха прилично, като най-малкото показаха желание и хъс срещу отбор, който вече ни е равностоен. Това е втора победа в квалификациите след 4:3 срещу Люксембург на старта. И първа за новия селекционер Петър Хубчев, който започна с поражения на терените на Франция и Швеция миналият месец.

Играчите на Хубчев можеха да спечелят и по-убедително, но пропуснаха положения. Вратарят Владислав Стоянов също имаше работа. Това бе последният официален мач на селекцията за годината.

В другия мач от групата ни тази вечер Холандия спечели с 3:1 на терена на Люксембург. "Херцозите" не са дадоха лесно. Ариен Робен откри в 36-ата минута, но Шано изравни от дузпа в 44-ата. Все пак "лалетата" си тръгнаха с трите точки, благодарение на попаденията на резервата в "Манчестър Юнайтед" Мемфис Депай в 58-ата и 84-ата минута.

Франция е лидер с 10 точки, следвана от Холандия и Швеция по 7, България - 6 , Беларус - 2 и Люксембург - 1.