Новоизбран президент, оставка на премиера, драматични изказвания и очаквани обрати изпълниха нощта на втория тур на балотажа. Вижте какво се случи в НДК, където пресконференция дадоха БСП и президентът Румен Радев, и в централата на ГЕРБ, където застанал пред министрите си министър-председателят Бойко Борисов декларира оттеглянето си.

Снимките са на Веселин Боришев:

Борисов обявява, че подава оставка. И дава думата на Цецка Цачева, която видимо бе плакала.
Министрите от ГЕРБ са плътно зад лидера си. Заедно с кметовете, които са част от партийното ръководство.
Хванати или скръстени пред тялото ръце - езикът на жестовете казва: хората срещу вас се затварят за комуникация. Или не са съгласни с това, което чуват.
Изявлението на премиера можеше да се гледа и в Международния пресцентър в НДК, макар че той говори в централата на ГЕРБ.
Нетърпеливи почитатели на Румен Радев го очакват преди пресконференцията.
От ляво на дясно: новоизбраната вицепрезидентка Илияна Йотова, новоизбраният държавен глава Румен Радев и новата първа дама Десислава Генчева.
Първата дама наблюдава изявите на съпруга си от първия ред в залата между Петър Кънев и Калоян Паргов.
Новоизбраната президентска двойка.
В първото си изявление Румен Радев благодари на всички, включително на доброволците. Не спомена поименно Корнелия Нинова в благодарностите.
Ама Нинова не даде вид да се е разсърдила. Много...
Президентът кавалерски помага на вицето си да се настани.
И малко партийни кадри: още един генерал - Бриго Аспарухов (в средата).
... И Георги Гергов бе в НДК - нали и той е част от ръководството на БСП.
Александър Симов и Янаки Стоилов. На заден план вляво (с карираната риза) е Петър Курумбашев, който е следващ в листата за евродепутати. Йотова освобождава мандат в Европейския парламент.
Цветя за вицето. Червени рози, разбира се.
От мига, в който социолозите обявиха, че Румен Радев печели изборите, гардовете от НСО поемат охраната му. Нищо, че все още ЦИК не го е обявила за победител.