Премиерът Бойко Борисов не изчака и първия пленарен ден за седмицата - вторник, за да внесе оставката на кабинета си. 

Министър-председателят я е депозирал писмено преди минути в деловодството на Народното събрание, съобщи правителствената информационна служба. Ангажиментът, поет в писмото:

 "Министерският съвет ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на ново правителство и ще осигури приемственост в управлението на страната".

Така оставката е факт няма и денонощие след загубата на президентския вот от кандидата, подкрепен от левицата ген. Румен Радев. 

 
Утре парламентът се събира на планирано още миналата седмица извънредно заседание. Законодателната програма трябваше да започне с промени в Назакателния кодекс и примане на годишни доклади на държавни комисии, за да се навакса работа заради "изборната ваканция", но явно този дневен ред ще се промени.
 
Преди това ще има срещи на парламентарните групи. 
 
Според източници на Клуб Z още от утре започват първи сондажи за ново служебно правителство, след завъртане на конституционната рулетка. В изборната нощ вчера Борисов декларира, че ще върне новия мандат за съставяне на кабинет. Същото направи и лидерката на БСП Корнелия Нинова, тъй като мандатът за правителство след това ще отиде в левицата. От държавния глава Росен Плевнелиев зависи коя ще е третата сила, на която ще предложи съставяне на кабинет.