Тръмп определи за шеф на администрацията в Белия дом Райнс Прибъс, съобщи Би Би Си. Прибъс е шеф на Националния комитет на Републиканската партия.

Второто ключово назначение е на Стивън Банън, доскорошен началник на информационния сайт "Брайтбар". Той ще бъде главен стратег и съветник на милиардера. И ще работи в тясно сътрудничество с Прибъс.

"Вълнувам се, че моят много успешен екип ще продължи с мен работа в ръководенето на нашата страна", обяви Тръмп в комюнике. "Стив и Райнс са висококвалифицирани лидери, които работиха добре заедно в кампанията ни и ни изведоха до историческа победа. Сега и двамата ще са до мен в Белия дом", подчерта той.

По време на предизборната кампания Прибъс беше мостът между Тръмп и ръководството на републиканците.

Прибъс. Снимка БГНЕС.

Той е близък до Пол Райън, шефът на републиканското мнозинство в Камарата на представителите. Предполага се, че Тръмп го слага на този пост именно, за да поддържа добри контакти с депутатите.

Стив Банън е роден на 24 февруари 1953 година. Бившият морски офицер, банков мениджър в "Голдън сакс" и холивудски продуцант Банън е свързан с крайнодясното движение в САЩ, чиято задача е да разбие левицата, както и основните постулати на консерваторите. Опонентите им открито ги наричат, расисти, антисемити и сексисти заради радикалните им позиции. Много видни дейци на Републиканската партия определят по същия начин и Стивън Банън, коментира Би Би Си.

Прибъс е роден на 18 март 1972 гододина. Той неведнъж е заявявал, че счита Тръмп за свой идол и образец за подръжание.