ГЕРБ ще оттегли бюджет 2017 г.

ГЕРБ няма да оттегли бюджет 2017 г.

Първото междучасие влизам в нета и прочитам първото изречение.

Второто междучасие влизам в нета и прочитам второто изречение.

Гербовете сигурно са полудели! Гледам и не вярвам на очите си. Възможно ли е някой, претендиращ да е компетентен управляващ, да върши подобни иди ми-дойди ми? Сякаш си играе на шикалки, на джаста-праста, а не става дума за съдбата на нацията и съдбините на гражданите. Сякаш бюджетът е игра на примитивен мини-покер.

Но те винаги така са правили - решения по настроение: ставам с левия крак - ще има "Южен поток", ставам с десния крак - няма да има АЕЦ "Белене". Имитации, симулации, импровизации, действане по настроение, никаква стратегия, никакви дългосрочни приоритети, никакъв професионален анализ и държавнически морал. Да се чуди човек защо 30 професора, 60 доцента и 120 асистента в редица университети у нас преподават Управление на риска, Стратегически мениджмънт, Съвременни модели на вземане на решения, Сценарийно планиране.

Имам киселини - оттеглям бюджета.

Изсмуквам един антиацид - няма да оттеглям бюджета.

А в началото на демокрацията ни учеха, че бюджетът е висша, синтезирана форма на отговорно управление на държавата. Те, обаче, го превръщат в израз на неуравновесените, паникьорски, сълзливо-мелодраматични, трагико-меланхолични състояния на техния пламенен и племенен Вожд.

Нищо, че са Партия, нищо, че са партньори, нищо, че би трябвало да са екип, нищо, че би било хубаво да вземат колективни решения. Не - той действа първосигнално, еднолично, свръхемоционално и хиперистерично. Ако не ми изберете абсурдната кандидатура - ще получите криза; ако ще ми играете на наказателен вот, ще подам оставка; ако много знаете, ще видите вие, ще ви науча аз. Играе си на управление, играе си с държавата, вярва си, че винаги ако първия път пропусне дузпата, купеният съдия ще му даде да я пребие и да я вкара. Този път пропусна да вкара и двете дузпи - защото туровете бяха два. С тази кандидатура и с такова слабонервно, неуравновесено, безхарактерно и фарсово поведение и пет да бяха туровете, и петте дузпи щяха да бъдат изпълнени от него, както викахме ние в Перник - от дузпа в тъч.

Коментарът е от фейсбук профила на Николай Слатински