Президентът Барак Обама бе спипан от камера да дъвче дъвка по време на церемонията за 70-годишнината от десанта в Нормандия, пише в. "Вашингтон таймс". Той бе точно до британската кралица Елизабет II и въпреки че е прикривал "ластика" в устата си няма начин тя да не го е видяла. Какво ли си е помислила за възпитанието на господаря на Белия дом, шегуват се много читатели на вестника.

 
 

 

President Obama caught chewing gum at D-Day...

 

Twitter blew up with angry Frenchmen after President Obama was caught chewing gum during a ceremony in Normandy.

 

 
 
 

 

Други са по язвителни и коментират в социалните мрежи, че Елизабет II сигурно му е направила забележка да спре да преживя като някакъв каубой, защото по едно време Обама спрял да си движи ченето.
 
Има и направо обидени от тази постъпка и пишат: "Подобно поведение е срамно и вулгарно". Недопустимо е да отдаваш почит на загиналите през Втората световна война и да преживяш като кон, споделят в изданието възмутени граждани.

 

Французин се е засегнал, че дъвката се мяткала из устата на Обама точно когато оркестър свирел "Марсилезата". Трябваше му и малко кока да дъвчи и съвсем щеше да опетни националния химн на Франция, пише огорченият читател.