Луд скандал на живо се завихри в предаването "На светло" с Люба Кулезич в ефира на Нова ТВ.

Основен участник в него беше Мирослава Кортенска - министър на културата в "правителството в сянка", което си нареди Николай Бареков. Кортенска беше поканена на диспут с председателя на Съюза на артистите Христо Мутафчиев по повод нейни писания по жълти вестници за Крикор Азарян. Още в началото на нещото, което трябваше да бъде диалог, Мутафчиев най-отговорно заяви, че ако Кортенска стане наистина министър на културата, той ще се самозапали демонстративно пред сградата на правителството. Повод за думите му беше текст на госпожата, в който тя се гаври с все още живия режисьор Азарян, че се прави на болен, хленчи, че е пенсиониран от НАТФИЗ и всъщност му е време да се отдаде на заслужен отдих. 

Още от самото начало професорската титла на Кортенска бе поставена под съмнение, защото не покривала изискването за възраст. Това доведе дотам, че водеща и гостенка взаимно взеха гръмогласно да си задават една на друга деликатния за всяка дама въпрос: "Ти на колко си години?" Христо Мутафчиев се възползва от неразборията и се скара на Кортенска за отношението й към починалите звезди на театъра, респективно Крикор Азарян.

Кулезич се опита да хване юздите на предаването си и го прекъсна с реклами. Обаче върху фона на анонса за следващите гости се чу мощна словесна престрелка, съперничеща на парламентарен дебат от най-зловещите и с вредни за здравето децибели.

В студиото преди това беше и бившият министър на културата в правителството на ГЕРБ Вежди Рашидов. Той имаше участие преди това, в което защити постиженията си като министър и на правителството на Бойко Борисов като цяло. След края му той, оказа се, е останал, за да проследи изявата на Кортенска. В разгара на разправията зад кадър Рашидов не бе издържал и бе седнал при Христо Мутафчиев, за да му помогне срещу словесния поток на "министърката в сянка".

Когато рекламите свършиха, Вежди атакува с пиперливи реплики Мирослава Кортенска. Двамата творци я обвиниха в "маниакалност", писане в "ла*няни издания" и слугинаж на Делян Пеевски. Сочейки вестник с "творби" на Кортенска, Христо Мутафчиев направо поиска от нея да изяде написаните от нея ла*на. Рашидов пък между другото обяви, че преди време тя ходила при него, за да урежда дъщеря си на работа - факт, който Кортенска не отрече. Подробните репликите на всички участници, уважаеми читатели, ще ви спестим - от чувство за срам и добро възпитание. 

Факт е обаче, че се стигна се до личностни обиди и крясъци, които дори иначе обръгналата Кулезич въобще не успяваше да укроти. Нещо повече, Кортенска обвини и нея, че преди време е била назначена в Тв7 от Делян Пеевски, имала е близки отношения с него и не пропусна да ѝ напомни, че Кулезич също е писала в "жълтите вестници" на същия Пеевски. Факти, който Кулезич също не успя да отрече категорично, но ги оправда с творчески импулси.