"Рядко си позволявам да отправям предупреждения. Не заплахи, предупреждения. Господа политици от сегашния парламент! Не експериментирайте с търпението на собствения си началник българския народ. Приемете безусловно неговата воля".

Това каза снощи Слави Трифонов в началото на своето шоу. Веднага след тези му думи бе пуснато изпълнение на песента "Боят настана" от концерта на Трифонов и "Ку-ку бенд" на "Орлов мост" по време на предизборната кампания.

Повод за коментара на Слави бе решението на ЦИК, че референдумът, иницииран от екипа на шоуто, не е задължителен за парламента.

Трифонов обаче припомни, че на него са гласували близо 3,5 млн. българи и близо 80% от тях са отговорил с "Да" на въпросите в него - за мажоритарен избор на депутати, за задължително гласуване и за намаляване на партийната субсидия на 1 лв. на глас.

"На близо 100% от политиците им се иска това да не се е случвало.  Единственото, което трябва да стане, е да се приемат и трите решения на народа и да станат закон. ЦИК направи всичко възможно да изкриви действителността в съответствие със своите желания", заяви Трифонов.

Според него комисията е "изтрила" гласа на 14 000 българи и е поправяла протоколи както си иска. Трифонов припомни, че вече е внесъл жалба до Върховния административен съд и каза, че ще внесе още една. Той обаче допълни, че силно се съмнява в справедливо съдебно решение.

"Ако съдът си затвори очите, това ще означава, че решенията на референдума ще са в ръцете на депутатите", отбеляза Трифонов.

И ГЕРБ, и БСП, както и други парламентарни партии обаче вече заявиха, че ще се съобразят с решенията на референдума.