Лидерът на ДСБ Радан Кънев се е срещал многократно с Иво Прокопиев, но новият му десен проект не е свързан с медийния собственик. Това стана ясно от думите на Кънев пред бТВ.

"Ще има нов десен проект. Той трябва да стъпи на много здрави цели и приоритети. Питайте ме човек по човек, мога да ви отговаря. Никога не съм приемал бизнесът и политиката да се преплитат. Човек с медиен бизнес не може да бъде политик - това се отнася за г-н Прокопиев", каза лидерът на ДСБ.

Същевременно той призна, че много често се е срещал с Прокопиев и е разговарял с него по най-различни теми. И припомни, че към кръга "Капитал" е причисляван кой ли не, но никога и ДСБ.

Кънев направи уточнението, заради зачестилите медийни спекулации, че собственикът на "Капитал" и "Дневник" ще се включи в „изграждането на новата десница върху руините на Реформаторския блок“. Твърденията са, че освен него в ядрото на предстоящия десен проект ще бъдат ДСБ, „Протестна мрежа“ и „Правосъдие за всеки“.

"Реформаторският блок вече не съществува.  Българската политика има нужда от ново начало на чисто", каза още Кънев.

Същевременно Кънев категорично отрече да е свързан и с "агнешките главички", макар по времето, когато този кръг се е събирал в ресторанта на ЦКС, да е живеел само на 200 метра от това място.

В деня на балотажа пък премиерът Бойко Борисов пожела: „Приятна игра на "агнешките главички“. Думите му бяха разтълкувани от правосъдната министърка Екатерина Захариева като визиране на „хората от новия политически проект на Радан Кънев“.

Лидерът на ДСБ отново не обяви кога ще стартира новият проект.