Мачът Кубрат Пулев - Самуел Питър (Нигерия) придобива все по-голямо значение. Промоутърът на българския боксьор Кале Зауерланд обяви, че боят на 3 декември в зала "Арена Армеец" ще бъде за междуконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA).

Това означава, че победителят догодина може да стане претендент за световната титла в тежка категория. Акциите му в ранглистата се вдигат.

В момента Пулев е европейски шампион, но може да загуби титлата, тъй като не планира защита. Това обаче няма да има значение, ако съдията на ринга вдигне ръката му на 3-ти. Питър, известен като Нигерийския кошмар, пък е бивш световен шампион на Световния боксов съвет (WBC).

"Това е мач, който заслужава титла и сме изключително щастливи да потвърдим, че поясът за интерконтиненталната титла на WBA ще бъде на линия, когато тези две звезди в тежка категория излязат на ринга на 3 декември в София", обяви Кале Зауерланд.

"Поясът на WBA е престижна титла, която ще увеличи шансовете на победителя да стане световен шампион. Кубрат вече е водещият претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF), но завоюването на този пояс ще подобри класирането му в WBA и ще го доближи още повече до още едно предизвикателство за световната титла", допълни германецът.

Сред предишните носители на интерконтиненталната титла на WBA са братята Владимир и Виталий Кличко, Николай Валуев и британецът Дейвид Хей.