Разследваният от прокуратурата за „подбуждане към дискириминация, насилие и омраза, основани на народност и етническа принадлежност" Динко Вълев обясни пред Нова телевизия, че не разбира какво е нарушил.

„Каквото и да ме обвинява, искам да кажа, че прокуратурата ще си свърши професионално работота, те трябва да отчитат някаква дейност“.

Разследването срещу „ловеца на бежанци“ Динко Вълев започна след сигнал от Българския хелзинкски комитет (БХК) за това, че Вълев се заканвал на задържаните от него имигранти да ги „запука“, „ще ги поударя малко", "ще ги лопам" и „ще убия един циганин“.

След като случаят бе прехвърлян от прокуратурата в Средец към София и обратно, вчера Бургаската окръжна прокуратура започна разследване.

Ако тези бежанци бяха минали по легален начин, те нямаше да се срещнат с мен. Аз ли ги карам да идват при мене и да ме ръгат с ножове. После аз съм виновен...“, недоумяваше пред екрана Вълев.

Той запита водещите дали, ако е бил „със сестра ми и децата“ е щял да оцелее. „За един месец щяхте да ме забравите“.

„Ако пак ми се случи това нещо, аз пак ще го направя. Аз съм българин и пак ще го направя. Ако вляза в затвора, ще лежа за България. Прокуратурата не ме интересува. И пет жалби да има написани срещу мен, аз знам, че съм прав“.

За пореден път Динко Вълев повтори любимата си фраза: „Аз съм си в България, аз мога да се разкарвам където си искам“.

„Аз изпитвам омраза към тези хора (имигрантите – б.р.). Мой братовчед беше в Белгия на летището, когато правеха атентатите. Детето е с психически отклонения. Как да ги обичам тия хора?“

На въпрос дали абсолютно всички бежанци и мюсюлмани са свързани с атентатите и защо трябва да мрази всички, Вълев допълни:

„Не са всички, но 60-70% са някакви Аллах-Маллах, дето каквото им каже правят“.

Накрая Динко Вълев обяви, че уважава и Бойко Борисов, и Румен Радев, а довечера влиза в предаването „Фермата“ по бТВ.

„Който иска да ме гледа“.