СИМОНА РУСЕВА

БЕРЛИН – Принцесата на Монако Шарлийн (36 г.) ще дари съпруга си Албер II (56 г.) с близнаци. 
Сензационната вест съобщи германското сп. “Бунте”, позовавайки се на  известния южноафрикански тв журналист Дерек Уотс. Той узнал пазената в Монако строга тайна лично от бащата на Шарлийн Майкъл Уитсток (68 г.):

“Моят стар съученик Майкъл Уитсток ми се обади по телефона и ми каза, че Шарлийн е бременна с близнаци. Поздравления принцесо Шарлийн и Албер!”

Очаква се принцеса Шарлийн да роди по Коледа, за което Клуб Z съобщи, след като на 30 май дворецът в Монако разпространи официално новината за бременността на принцесата: “Принцът на Монако Албер II и принцеса Шарлийн с голяма радост известяват, че очакват щастливо събитие. Раждането ще е в края на годината.”

Момченца, момиченца или и двете ще се появят на бял свят? Божа работа. Дали е все едно? В Монако първородното дете, момче или момиче, застава начело на княжеството, когато му дойде редът. Само обаче ако детето е едно. Ако са повече и първото е момиче, а след това се появи момче, претендент за трона става мъжката рожба.

В семейството на принц Рение III и Грация Патриция (и двамата вече покойници) първо се роди Каролин. По-късно на бял свят се появи Албер, след него и Стефани. Трона обаче наследи Албер.

Когато децата са близнаци, става по-сложно.

Ако принцеса Шарлийн роди две момченца, короната един ден ще наследи братчето, което първо проплаче.
Ако са момиче и момче, тогава е все едно кое е напуснало първо майчината утроба. Мъжката рожба ще е коронованата особа.
Родят ли се две момиченца, престола ще наследи това, което първо е проплакало.

Възможно е обаче Шарлийн и Албер II да имат още деца. Ако се роди момче, нито една от близначките не може да се надява на корона. По традиция в клана Грималди тя се полага на момчето.

Публична тайна е, че принц Албер II вече има две извънбрачни деца. Те обаче нямат право да претендират за короната.
Ясмин Грейс Грималди Ротоло е вече на 22 години и живее с майка си в САЩ. Тя е родена от връзка на принца на Монако с келнерката Тамара Жан Ротоло, вече на 55 г.

Ясмин Грейс Грималди Ротоло.

Извънбрачният син Александре Кост навърши 10 г. Той е плод на забежка на Албер II със стюардесата Никол Кост, сега на 42 г.
Принцът припозна и двете деца, плаща издръжка, но те нямат право да претендират за престола. Такава претенция в Монако (и не само там) имат наследници, родени от католическия брак на Албер II и принцеса Шарлийн. 

Бог възнагради дългото чакане на рожба с двойна радост – близнаци.

След венчилото на Албер II  на 1 юли 2011 г. хроникьори и милиони любопитни не преставаха да се вторачват във фигурата на Шарлийн. В навечерието на отбелязването на третата годишнина от сватбата радостното събитите е прекрасна вест, но и облекчение за русокосата южноафриканка Шарлийн. Тя е и единствената сред европейските принцеси, която най-дълго чака да зачене. Най-вероятна причина за закъснялата бременност е огромното й психическо натоварване – ще дари ли Албер, а и Монако с престолонаследник (престолонаследничка)? Това бреме дори хвърли лека сянка върху хубостта й.

За пръв път Шарлийн проговори за желанието си за дете през май миналата година пред южноафриканския в. “Сънди Уърлд”: “Имахме голяма сватба. След това трябваше да свикна с много нови за мен неща. Сега всичко е наред и мисля че ще дойдат и деца.” Огромното й желание се осъществи година по-късно. Това е начало на едно ново щастие и на чувство за изпълнен дълг към короната и поданиците.

Александре Кост с майка си Никол.

Шарлийн и Албер II се запознават през 2000 г. по време на състезание по плуване. Южноафкиканката е професионална състезателка в този спорт. В Монако тя спечели медал, а Албер II й поднесе разкошен букет.
На идната година Шарлийн отново бе в Монако, пак на състезание по плуване. Тя остана изненадана, когато принцът я навести в нейния хотел и я покани на обяд. Любовта им обаче пламна чак през 2006 г. Трябваше да минат още 5 години до сватбата им.
Последваха още три години в очакване на рожба. Сега се задават две.