Какво правите с бутилките от алкохол? Изхвърляте ги в боклука, може би ги рециклирате или ползвате за нещо полезно. А опитвали ли сте се да свирите на тях? Едва ли. Дан Нюби обаче решил да пробва и създал...цял симфоничен оркестър. Необичайната му идея се родила от двете му големи страсти - музиката и виното.

Нюби, когото наричат "маестрото на YouTube", свири класически произведения с помощта на предмети от бита - бутилки, чаши, тенджери, дървени пръчици и други. Най-доброто му произведение според него е увертюрата на "Вилхелм Тел", майсторски изсвирена върху бутилки от вино. Сглобяването на цялото произведение е резултат от 8 отделни аудиозаписа, 34 бутилки от вино, 120 часа в режим на запис и над 4000 редакции на суровите материали.

Фенове на Нюби го наричат "Моцарт на бутлките". Той самият споделя, че музиката е навсякъде около нас и вътре в нас, а всеки предмет има собствен глас, който чака да бъде изваден наяве.

Свиренето върху бутилки не е хоби само на "маестрото от YouTube". Датчаните от Bottle Boys са направили момчешка банда, подобна на тези от 90-те. Младежите избрали вместо инструменти празните шишета от любимата им напитка - бирата.

С впечатляващия си кавър на Billie Jean на Майкъл Джексън те дори участвали в популярното риалити "Великобритания търси талант". Изпълнението им не е отнесло голямата награда, но това не отказало петте момчета от Копенхаген.

След парчето на Джако, те изсвирили Call me maybe на Carly Rae Jepsen и едно от най-известните парчета на Лейди Гага - Poker Face. Имат и няколко сполучливи кавъра върху песни на Бийонсе и Ъшър. Bottle Boys определят техниката на свирене върху бутилка подобна на тази при флейтата, но според тях стъклото прави звука неповторим.