Целият национален тим на Аржентина, начело с голямата си звезда и лидер Лео Меси, бойкотира медиите в родината си. "Гаучосите" спечелиха важна победа с 3:0 срещу Колумбия в световните квалификации, а след това отборът отиде на пресконференция, за да обяви решението.

Причината е радио журналист, който пита в туитър дали наистина Езекил Лавеци е хванат от щаба на тима да пуши марихуана преди срещата с Колумбия. Поради което е изваден от титулярите.

Според Меси и компания това е абсолютна лъжа.

Асът на "Барселона" застана на брифинга с микрофон в ръка и каза няколко изречения преди всички да напуснат залата без да отговарят на нито един въпрос.

"Взехме решение повече да не даваме изявления пред вас и вие отлично знаете каква е причината, започна Лео. - Имаше много обвинения, имаше проява на неуважение, а тези неверни твърдения срещу Лавеци са много сериозни. Знаем, че повечето от вас не споделят вълната от неуважение. Можете да ни критикувате когато печелим или губим, когато играем добре или зле. Но тук нещата вече опират до намеса в личния живот. Ако не сложим край на всичко това сега, то никога няма да спре."

Лавеци стоеше от дясната страна на Меси и изглеждаше много смутен. 

А въпросният пост на журналиста Габриел Анело от радио "Митре" гласи следното:

"Вярно ли е, че Лавеци е оставен сред резервите за мача тази вечер, защото е хванат да пуши марихуана в лагера? Питам, просто питам..."

Лавеци пък се закани, че ще съди репортера.

А на терена за Аржентина бе далеч по-забавно. Меси откри резултата от пряк свободен удар още в 10-ата минута, а след почивката асистира за попаденията Лукас Прато и Анхел ди Мария.

Така "гаучосите" заеха петото място - последното, даващо право за участие на мондиала в Русия. До края на надпреварата в Южна Америка има още 6 мача. Аржентина има 19 точки, следват Колумбия с 18, Парагвай - 15, Перу - 14, и т.н.

Лидер е Бразилия с 27 точки. Останалите в топ 5 са Уругвай - 23, Еквадор и Чили с по 20.