Прегръдката е най-разпространената форма на контакт между двама души - ескимосите може да си търкат носовете, сомалийците не се целуват въобще, но всички хора, по целия свят, се прегръщат. Но досега го правеха безплатно и с близките си.

Нов бизнес обаче се появява в САЩ - професионални гушкачи. Обикновено млади жени, които предлагат почасово или за цяла нощ прегръдки. 29 годишната Саманта Хес от Портланд, щата Орегон, е една от тях. Бивша инструкторка по фитнес, сега тя изкарва по 60 долара на час като професионален гушкач. 

Въпреки, че професията изглежда странна, според госпожица Хес тя изисква определени умения. 

"Да знаеш точно как да прегърнеш отделния човек в точния момент е много специфично" твърди Саманта.

Макар да звучи като извинение за проституция, професионалните гушкачи всъщност активно избягват едната форма на платена интимност да прерасне в друга. За тази цел Саманта винаги се среща с клиентите си сред хора, и им казва, че е прието да я пипат само както биха докосвали дете.

"Работата въобще не е свързана с начина, по който възрастни се докосват", твърди тя. 

Тъкмо напротив, нейните услуги, за които може да се плати и за цяла нощ, са често утеха за самотни родители, или страдащи от клинична депресия. 

"Когато си в тези междинни етапи от живота си, винаги е хубаво да има някой, който да ти приповдигне настроението", обяснява Хес.

Саманта демонстрира на видео някои от техниките си, всяка от които е кръстила.

"Тандемът", например, е вариация на "лъжичките", където човекът отзад си преплита краката с този отпред.

При "Ела при мама" пък клиентът ляга в скута на госпожица Хес, а тя гали косата му.

Саманта води подробни бележки за предпочитанията на всеки свой клиент, за да може винаги да им предложи персонализирано преживяване - често пуска и подходяща музика за фон.

Какво става обаче, ако някой от клиентите й има "естествена реакция"? Първо, не всички са мъже. Но за тях тя отговаря така:

Понякога и жени търсят
услугите на Саманта.

"Това се  случва понякога. Когато стане, просто сменяме позицията, така че да не се превърне във фокусът на сесията"

Ето какво казва и един от нейните клиенти:

"Тя има умението да те кара да се чувстваш обичан. Красиво е"

Друг подобен бизнес е създала през 2012 Джаки Самюел от Пенфиелд, Ню Йорк. Сайтът й - Snuggery.com - предлага подобни услуги на същата цена за час - но за разлика от Саманта, Джаклин и Колийн не ходят по домовете. Те си имат собствена "Гушкалница", оборудвана за тези услуги. Искат по 425 долара на нощ.