"Изпитвах желанието да се свия на кълбо с хубава книга или с кучетата си и никога повече да не излизам от дома”, заяви снощи Хилъри Клинтън, цитирана от Си Ен Ен.

Тя произнесе първата си реч след 8 ноември, когато загуби изборите за президент на САЩ срещу Доналд Тръмп. Победената кандидатка на демократите говори по време на благотворителна вечеря на Фонда за защита на децата.

Хилъри призна също, че била разочарована „повече, отколкото може да изрази”.

„Признавам, че да дойда тук тази вечер не ми беше никак лесно", каза бившият сдържавен секретар.

Тя демонстрира уязвимост и значително влошен здравословен вид, отбелязва Си Ен Ен.

Клинтън призова присъстващите на събитието да продължат да вярват в бъдещето на страната и да отстояват ценностите, които всички споделят, независимо от управлението на Тръмп. 

Тя разказа за живота на майка си Дороти Родъм като дете. Малката Дороти и сестра й били качени на влак за Калифорния и пратени при техните баба и дядо. Те обаче тормозели децата, които пак се качили на влака и се завърнали в родния Чикаго. Там Дороти Родъм стъпила на крака и създала добро семейство.

"Мечтая да отида при нея, да седна до нея във влака, да я прегърна и да кажа: "Виж ме и ме чуй. Ти ще оцелееш. Ти ще имаш свое семейство с три деца. И колкото и трудно да ти е да си го представиш, дъщеря ти ще стигне дотам, че да стане американски сенатор, да представлява страната ни като държавен секретар и да спечели над 62 милиона гласа за президент на САЩ", сподели Хилъри.

Самата Клинтън някога е започнала кариерата си като стажант във Фонда за защита на децата. Това е организация, която защитава интересите на децата, като често действа от тяхно име.