БСП иска да бъде прекратена процедурата за даване на концесия на летище София, обявиха от левицата на трибунка в кулоарите на парламента. Те повдигат въпроса, тъй като чл. 99 на днешния бюджет засяга именно сделката за столичното летище.

"Аргументите са много ясни - не може едно правителство в оставка, а след това и един служебен кабинет да се произнасят по толкова значими въпроси", заяви депутатът Желю Бойчев, говорител на парламентарната група.

Той изтъкна още, че от Столетницата са били против концесията да е 35 години и все още са на това мнение, както и че е редно за толкова дългосрочно решение да се изкажат не правителство и парламент в оставка, а следващите новоизбрани народни представители.

"Ако това не бъде направено, ще считаме, че това е поредната сделка на това отиващо си правителство, че това е поредното предаване на националните интереси, че това е може би цената за подкрепата на г-н Ердоган за Цецка Цачева на последните избори", обяви Бойчев.

Кандидатката на ГЕРБ за президент, която вече продължи работата си като председател на Народното събрание, загуби всички български райони, а в чужбина спечели единствено точно в югоизточната ни съседка.

"Даването на националното летище на турска фирма за нас е пробив в националната сигурност", обяви на финал Бойчев.