ЦСКА-София спечели трудна победа с 1:0 срещу "Славия" в мач от 14-ия кръг на Първа лига. След две поредни поражения - 0:1 от "Локомотив" (Пловдив) и 1:2 на терена на "Лудогорец", "червените" взеха три точки на ст. "Васил Левски" и се изкачиха на трето място.

Те се изравниха с "Черно море" - по 24 пункта, но имат по-добра голова разлика, а и победа в прекия двубой.  Вчера "моряците" допуснаха гаф - 0:0 срещу "Пирин" у дома.

След нулево първо полувреме, в което ЦСКА изтърва да отбележи в две ситуации, символичните гости откриха резултата в 52-ата минута. В ролята на жокер отново влезе 21-годишният нападател Милчо Ангелов, който се появи на терена като смяна. По същия начин той спаси тима си и срещу "Монтана".

Малко преди това "белите" претендираха за дузпа за нарушение на Антон Недялков срещу Сердар Сердаров. Съдията Станислав Ставров прецени, че няма нарушение. 

След 1:0 Диого Виана два пъти нацели греда на вратата на домакините. Най-чистото положение за "Славия" бе в 85-ата минута, когато Николай Димитров изскочи сам срещу Георги Китанов, но ударът му бе блокиран от Недялков.

В късния двубой тази вечер "Лудогорец" надделя с 1:0 срещу "Берое" в Разград. Джонатан Кафу в 70-ата минута донесе три точки за шампионите. Преди броени дни двата отбора играха отложен мач в Стара Загора и "орлите" спечелиха по-лесно - 2:0.

В друг мач днес "Верея" спечели с 1:0 срещу "Дунав" (Русе). В неделя от 15:00 часа е дербито на Пловдив, а от 17:30 ч "Левски" гостува на "Монтана" в Ловеч. При успех "сините" ще намалят аванса на лидера на само 3 точки.