Възможно ли е новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп да издигне един от най-големите си критици Мит Ромни за бъдещ държавен секретар в администрацията си? Този въпрос си задават медиите отвъд Океана, след като стана ясно, че Тръмп ще се срещне с Ромни в рамките на разговорите, които води за изграждане на екип.

Бизнесменът и политик от Републиканската партия Ромни въобще не беше ласкав към Тръмп по време на кампанията. Той го наричаше „измамник“ и „шарлатанин“, а милиардерът му отвръщаше с това, че е направил „най-лошата кандидатпрезидентска кампания за всички времена“ срещу Барак Обама през 2012 г.

В коментар за предстоящата среща с Ромни говорителят Шон Спайсър вече коментира:

"Избраният за президент желае да постави начело на държавата най-добрите и светлите хора: хора, които го подкрепят, хора, които не го подкрепят".

И добави:

"Разговорът с Мит Ромни е само това: възможност да се чуят неговите идеи и мисли."

По повод срещите си Тръмп написа в туитър, че целия уикенд ще провежда разговори, за да избере "велики мъже и жени, които ще помогнат да направим Америка отново велика".

Новоизбраният президент вече обяви имената на някои от хората, които ще заемат постове в администрацията му и част от тях предизвикаха противоречиви оценки.

Номинираният за министър на правосъдието сенатор Джеферсън Сесионс не стана федерален съдия през 1986 г. заради отправени расистки забележки.

Генерал-лейтенант Майкъл Фин, новият съветник по националната сигурност, предизвика тревога с острите си изказвания за исляма.