По едно си приличат играните днес две дербита от английската Висша лига - завършиха драматично, с голове в последните минути. Първо "Арсенал" се добра до 1:1 срещу "Манчестър Юнайтед" с попадение в края.

След това "Тотнъм" и "Уест Хем" си спретнаха трилър за 3:2. "Шпорите" губеха с 1:2, но стигнаха до паметен обрат.

"Манчестър Юнайтед" горчиво съжалява, че изпусна победата срещу един от големите си съперници. Макар че отново не показаха кой знае какъв стил и мощ, домакините бяха по-добри. В 69-ата минута Хуан Мата откри резултата. "Арсенал" изравни в 89-ата с единствения удар във вратата на своя съперник. Влезлият като смяна Оливие Жиру бе точен за 1:1 с глава.

Много се коментираше дали и как ще се поздравят Жозе Моуриньо и Арсен Венгер. Враждата им е дългогодишна и прословута. Стиснаха си ръцете преди и след мача, но дори не се погледнаха в очите.

Моу оправда изпуснатата победа с липса на късмет.

Двубоят "Тотнъм" - "Уест Хем" бе по-вълнуващ и резултатен. Гостите водеха цял мач, но накрая си тръгнаха от "Уайт Харт Лейн" с наведени глави.

В 24-ата Майкъл Антонио откри резултата за "чуковете". "Тотнъм" натисна повече след почивката, вдигна оборотите и изравни чрез Хари Уинкс в 51-ата. Домакините тръгнаха към пълен обрат.

В 68-ата обаче съдията отсъди дузпа за "Уест Хем" и Мануел Лансини върна аванса на гостите. Тимът на треньора Славен Билич пропусна да реши всичко при няколко контри, в които не доведе нещата докрай. Липсваше последният пас или завършващ удар.

Не се виждаше как "Тотнъм" ще стигне до нещо, но в 89-ата Хари Кейн изравни. В началото на добавеното време и "шпорите" получиха дузпа, реализирана от Кейн за 3:2.

В друг интересен мач от кръга "Ливърпул" не успя да преодолее съпротивата на "Саутхемптън" като гост - 0:0.