"Реал" разби "Атлетико" с 3:0 в мадридското дерби от Ла Лига. "Белите" се възползваха от неочакваното 0:0 в двубоя на "Барселона" срещу "Малага" и дръпнаха с 4 точки на върха в класирането.

Сблъсъкът обаче имаше друга, далеч по-голяма стойност. "Атлетико" и "Реал" играха за последен път на "Висенте Калдерон", тъй като от новия сезон "дюшекчиите" се местят на нов стадион.

Феновете им ще имат горчив спомен от този мач - в него думата имаше Кристиано Роналдо, който вкара и трите гола. Това е 39-ият хеттрик на №7. Той изпревари Алфредо ди Стефано по още един показател - головете в мадридското дерби. Португалецът събра 18, с един повече от легендарния си предшественик.

Роналдо откри резултата в 23-ата минута от пряк свободен удар, помогна му и рикошет в стената. Логичен развой, предвид по-силната игра на гостите.

След почивката "Атлетико" натисна, но не успя да изравни. Вместо това домакините видяха топката още два пъти в мрежата си.

В 70-ата минута Роналдо си заработи дузпа и сам удвои от бялата точка. В 77-ата пък оформи хеттрика си след пас на Гарет Бейл и сложи край на 265-ата битка за Мадрид.

Нататък празнуваха феновете на "Реал" - традиционно на площад "Сибелес", докато пл. "Нептуно", който събира "дюшекчиите" при триумфи, остана пуст.