Емилия Кларк ще замени драконите от „Игра на тронове“ с междугалактически пътувания. Актрисата официално се присъединява към екипа на все още неназования паралелен филм от вселената на „Междузвездни войни“, който ще е посветен специално на Хан Соло, предава „Гардиън“.

Британката се присъединява към Олдън Еренрайх, в главната роля на космическия контрабандист, и Доналд Глоувър, който ще се превъплъти в Ландо Калризиан.

Историята във филма ще се развива преди „Нова надежда“ и ще се фокусира върху годините, в които Хан и Ландо се превръщат в междугалактически престъпници и, както „Лукасфилм“ ги описва – „израстват като мошеници“.

Потвърждението за Кларк идва след слухове, че за главната женска роля са били обмисляни Теса Томпсън, Наоми Скот и Зоуи Кравиц. Сред останалите кандидати са сравнително неизвестната Кърси Клемънс и Джесика Хенуик, която също е в „Игра на тронове“ – като Нимерия Пясък.

„Междузвездни войни: Силата се пробужда“ натрупа повече от 2 милиарда долара в боксофиса след тръгването си по кината миналата година. През декември пък предстои излизането на първия паралелен филм от сагата – „Rogue One: История от Междузвездни войни“, който се очаква да постави рекорд за компанията си – „Дисни“ – от над 7 млрд. долара приходи за календарната година.

Продукцията за Хан Соло започва снимки през януари, а премиерата ѝ се очаква през май 2018-а.

Площад Славейков