В сряда от 21:45 часа "Лудогорец" приема "Базел" в предпоследния кръг на груповата фаза на Шампионската лига. 

Двубоят има голям залог - кой ще продължи напред към елиминациите на Лига Европа. Двата тима са с по 1 точка и нямат дори теоретични шансове за плейофите на ШЛ. "Арсенал" и "Пари Сен Жермен" са с по 10 пункта - те пък спорят за първото и второ място.

Най-важното е, че при равни точки първо се гледат преките двубои. Головата разлика идва след това. Което означава, че победа на "Лудогорец" или "Базел" ще е със значението на сигурно продължаване в Лига Европа.

Последните срещи ще имат само протоколен характер. В тях "орлите" гостуват на ПСЖ, а "Базел" се противопоставя на "Арсенал".

При равенство на стадион "Васил Левски" утре отново ще се взема под внимание елиминационния принцип на УЕФА. Тъй като срещата на швейцарска земя завърши 1:1, при същия резултат в София ще се гледа головата разлика. 0:0 устройва "Лудогорец", а всяко друго равенство - "Базел".

Разбира се, последните мачове също ще изиграят роля.

Българският първенец и най-силният отбор в страната на Вилхелм Тел вече имат история един срещу друг. Преди две години "Лудогорец" постигна първата и досега единствена българска победа в Лигата след 1:0 в 90-ата минута в столицата. Голът заби Йордан Минев. В Базел домакините не оставиха шанс на разградчани - 4:0.

През 2013 г. швейцарците отстраниха "Лудогорец" в плейоф за груповата фаза на ШЛ. След това "зелените" играха в Лига Европа, където стигнаха до осминафинал.

Временно класиране в група "А"

1. "Арсенал"    12:3  10

2. ПСЖ              9:3  10

3. "Базел"          2:8  1

4. "Лудогорец"  4:13  1