Каква е причината оставката на шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров да влиза в сила на 1 декември, а не веднага? Такъв въпрос в парламентарния контрол задават на регионалната министърка Лиляна Павлова лидерът на ДСБ Радан Кънев и депутатите Атанас Атанасов и Вили Лилков. 

"Официално от документа е видно, че се подава оставка по лични причини, нищо че се знае, че е заради съмнения в корупция и провал в инфраструктурата", заяви Кънев.

Той обясни, че ако причините са наистина лични, няма причина оставката да влиза в сила от 1 декември. Ако е вярна версията на самия Лазаров, че напуска, защото се чувства част от екипа на Бойко Борисов, който подаде оставка, то датата 1 декември пак няма логика, след като кабинетът ще стои в оставка поне още десетина дни след това.

Кънев припомни, че още през февруари 2016 г. имаше скандали с разпредението на обществените поръчки за пътища, тогава бяха спрени търговете за изграждане на магистрала "Хемус". Тогава причината бяха подозрения, че фирмите, спечелити търговете, са свързани с Валентин Златев и Делян Пеевски.

Сега от ДСБ питат дали случайно инж. Лазаров не остава на поста си до 1 декември, за да гарантира, че поръчките по изграждане на ЛОТ 1 от магистрала "Хемус" отново ще отидат при фирми, близки до ГЕРБ или ДПС.