Юношеският отбор на "Лудогорец" загуби с 0:4 от "Базел" в мач от Младежката Шампионска лига на стадион "Георги Аспарухов". Това бе последното домакинство за младите "орли" в турнира, който върви паралелно с този на професионалистите.

В предишния кръг българският тим записа историческо 1:1 срещу "Арсенал", отново на "Герена", но "Базел", който е №2 по сила в тази група след "Пари Сен Жермен", не допусна сензация.

Нападателят с албански корен Ате Рашити заби хеттрик. Той се разписа в 37-ата, 53-тата и 84-ата минута от дузпа. Веднъж се вкара капитанът Нефтали Мензамби - и от 11-метров удар, в 60-ата мин.

"Базел" пое инициативата още от първите секунди и не я изпусна до края, въпреки че в дълги периоди от срещата играеше на ниски обороти. "Лудогорец" не успя да стигне до чиста голова възможност. В края домакините получиха свободен удар малко пред наказателното поле и Томас Цвятков отправи добър удар, при който топката рикошира в стената и излезе в корнер.

Българският тим бе лишен от двама основни играчи. Вратарят и капитан Даниел Наумов е с мускулно разкъсване от квалификациите на националния отбор до 19 г. и ще отсъства до края на годината. Халфът Ивайло Климентов пък пропусна срещата заради натрупани 3 жълти картона.

В другата среща от групата "Арсенал" и ПСЖ направиха 2:2. Французите са далеч напред с 11 точки, "Базел" има 9, "Арсенал" е с 6, а "Лудогорец" - 1.