"Лудогорец" направи 0:0 с "Базел" в предпоследния си мач от груповата фаза на Шампионската лига. Нулевото равенство дава предимство на "орлите" в битката за третото място, тъй като на швейцарска земя двата съперника стигнаха до 1:1.

Другият мач - между "Арсенал" и "Пари Сен Жермен", завърши 2:2. След две седмици "Лудогорец" гостува в Париж, а "Базел" приема "топчиите". Цената на третото място е участие в елиминациите на Лига Европа напролет.

Българският шампион излезе без двама титуляри - Йордан Минев и Марселиньо. Липсата на бразилеца се почувства осезателно.

Двата отбора подходиха доста прагматично, като не рискуваха много. Личеше, че първата мисъл е да не бъде допуснат гол. "Лудогорец" за първи път в Шампионската лига този сезон не инкасира попадение, но пък и предостави малко в атака.

Обратно, "Базел" знаеше, че 0:0 не го устройва и атакуваше повече. В 3-4 ситуации решително се намеси Владислав Стоянов. Вратарят направи грешки напоследък и за пореден път се заговори, че през лятото "Лудогорец" ще го замени. Тази вечер Владо доказа, че продължава да е най-добрият на своя пост в България.

Срещата на ст. "Емиратс" пък ще се запомни с два автогола. 

Едисон Кавани откри резултата в 18-ата минута, а в 45-ата Оливие Жиру изравни от дузпа. В 60-ата Марко Верати отбеляза в своята врата и това даде предимство на "Арсенал". В 77-ата Айоби му върна жеста и така се стигна до 2:2. Резултат, който устройва повече парижани в битката за 1-2 място.