След като във вторник падаха рекорди в Шампионската лига, снощи турнирът предложи обрати и интересни резултати, някои от които решиха първите места в групите. Други отложиха развръзката за последния кръг.

Вечерта принадлежи на "Бешикташ", който върна пасив от 3 гола срещу "Бенфика" у дома. Гостите водеха с 2:0 още до 25 минута, след като се разписаха Гедеш в 10-ата и Семедо в 25-ата. В 31-ата Фейса вкара за 3:0 и португалците вече се виждаха на осминафиналите през февруари.

"Бешикташ" не се даде. В 58-ата Тосун върна един гол и надеждите на турците. Обратът, макар и непълен, дойде в последните минути. Основна заслуга има... португалец. Рикардо Куарешма е юноша на "Спортинг" и беше мотивиран повече от всеки друг в редиците на "Бешикташ". 

В 83-тата минута той реализира от дузпа, а в 89-ата триково подаде на Винсънт Абубакар за 3:3.

Парадоскално е, че "Наполи" също пропусна да си осигури участие в следващата фаза заради 0:0 с играещия само за чест "Динамо" (Киев) на своя стадион.

Така развръзката ще се случи в последния кръг, когато "Бенфика" приема "Наполи", а "Бешикташ" гостува на в Украйна. Португалците и италианците имат по 8 точки, а истанбулският тим е със 7.

"Байерн" (Мюнхен) трябва да се задоволи с ролята на подгласник, след като отстъпи с 2:3 на руския "Ростов". Двата съперника си вкараха 5 гола за малко повече от 30 минути (не броим антракта).

Германците удариха първи чрез Дъглас Коста в 35-ата. В 44-ата Азмун изравни. Още в 48-ата Полоз от дузпа направи обрата пълен, но в 52-ата Бернат възстанови равенството. 

"Ростов" си осигури победата в 67-ата чрез Нобоа - 3:2. В същото време "Атлетико" (Мадрид) не сбърка срещу ПСВ "Айндховен" - 2:0. И е твърдо първи с 15 точки от 5 мача.

След две седмици "дюшекчиите" гостуват в Мюнхен. А ПСВ и Ростов ще определят кой продължава в Лига Европа. Холандците трябва да спечелят, всеки друг резултат дава предимство на руснаците.

В група С "Барселона" записа 2:0 като гост на "Селтик", а "Манчестър Сити" елиминира всяка интрига, като стигна до 1:1 на терена "Борусия" (Мюнхенгладбах). Първи и втори са каталунците и "гражданите".  Непоклатимо трети е тимът на "Борусия".