По-рано днес Стивън Джерард, един от най-големите в историята на "Ливърпул", обяви, че се оттегля от футбола. Стиви Джи не подписа нов ноговор с "Лос Анджелис Галакси" и реши да приключи с играта.

Халфът записа 710 мача за "червените" от "Анфийлд". С тях той спечели 7 трофея, най-престижният от които е купата в Шампионската лига през 2005 г. Джерард беше капитан на "Ливърпул", който губеше с 0:3 от "Милан" на финала в Истанбул, но направи обрат до 3:3 след почивката, а после спечели с дузпи.

С националната фланелка на Англия футболистът записа 114 срещи, като записа участия на световните първенства през 2010-а и 2014 г., също така на Евро 2012.

Той бе и капитан на "трите лъва".

Джерард даде първото си интервю след обявяването новината за британския тв канал ВТ Sport. От другата страна на микрофона стоеше друго величие - Гари Линекер.

На въпроса: А сега накъде, кариера в телевизия като анализатор или треньорство, Стивън отговаря следното:

"Искам и двете. На първо време наистина се вълнувам, че сега ще се върна към работата си в BT за мачовете от Висшата и Шампионската лига. Винаги съм искал да бъда анализатор, харесва ми. А в бъдеще се виждам като старши треньор или асистент. Надявам се, че ще се върна в съблекалнята. Имам много време пред себе си, за да го направя."

Последва покана от мениджъра на "Ливърпул" Юрген Клоп, който обяви, че Джерард винаги е добре дошъл. Германецът изрази готовност да подаде ръка на вече бившия футболист, ако той реши да се завърне на "Анфийлд".

Стивън Джерард е на 36 години.