Низвергнатият напоследък за слаба форма и пиянство извън терена Уейн Руни записа историческо постижение в мача на "Манчестър Юнайтед" срещу "Фейенорд" от Лига Европа - 4:0.

№10 вкара първия гол и стана реализатор номер 1 за "червените дяволи" в евротурнирите с 39 попадения. Уейн измести от първото място Рууд ван Нистелрой. Той реализира отличен пас на Златан Ибрахимович, като прехвърли вратаря.

Руни доближи друго върхово постижение, стойността на което е доста по-голяма. Универсалният футболист има вече 248 гола за "Юнайтед" - с два по-малко от Боби Чарлтън. Има всички шансове да го задмине още до края на годината.

След мача Уейн Руни скромно се измъкна от репортерски въпроси за рекордите. Той обяви, че го вълнува най-вече отборът му да побеждава и да играе добре.

А останалите попадения за манчестърци реализираха Хуан Мата (след пас на Руни), Златан и Джеси Лингард.

В последния си мач от груповата фаза на Лига Европа тимът на Жозе Моуриньо не бива да губи като гост на "Заря" (Луганск), ако иска да продължи напред. Има вариант за класиране за елиминациите и с поражение, но при условие, че "Фенербахче" не падне от "Фейенорд" в Холандия.