Евродепутатът и лидер на партия с отмиращи функции Николай Бареков реши да напомни за себе си и да коментира  в своебразния си стил ситуацията около бунтовете в бежанския лагер в Харманли. От думите му става ясно, първо, че то отдавна е предложил да се екстрадират мигранти обратно към родните им места. И второ, че мярката може да се приложи и за българските роми.

Ето и това съчинение, издържано в характерния за Бареков стил:

Поздравявам премиера в оставка Борисов, че заговори като мен преди три години за нелегалните мигранти. Все пак по-добре късно и след оставката, отколкото никога само защото Бареков го е предложил. Още тогава предложих пълна депортация на всички икономически мигранти от Афганистан и къде ли не. Щом някой е влязъл нелегално в България, няма работа тук. Без сирийските бежанци, които бягат от война, за останалите - депортация със самолети. Щом самолетът кацне с "пасажерите" в Кабул, Багдад, Исламабад - те са си у дома и край!

Междувпрочем същата политика може да се приложи с известни стимули и за циганите, които ще искат да си вземат индийско гражданство и да се приберат там откъдето са дошли. Срещу отказ от българско гражданство държавата може да ги извози с големи пътнически лайнери директно до Делхи и истинската им родина. Ако бях станал премиер преди три години, сега щеше да има огради, самолетите да са върнали афганистанците и циганите да са в строителни войски или на път към истинската им родина. А с промените в Изборния кодекс може да се въведе изкуствен праг за образователен ценз и не-българските турци, гласуващи за Местан-Ердоган, както и безпросветните цигани, да са аут от изборите. Образователният ценз беше основна точка и все още е от моята програма за управление.