Преамбюл

Емил Димитров - Ревизоро от трибуната на парламента:

"Моят баща беше комунист. За да ме изучи. То, тогава, такива бяха времената. Всички ставаха комунисти, нямаше друг начин да изучиш децата си."

На евентуалния финал на този парламент, спокойно може да се направят тези 12 извода:

1. Това май е парламентът с най-много бивши партийни секретари и ченгета на глава от населението.

2. И да не е, държи се като такъв.

3. Този парламент реабилитира бившите ченгета и партийни секретари.

4. Този парламент се опитва да омаловажи ролята на бившите ченгета и партийни секретари в процеса на съсипване на държавата.

5. Този парламент официализира и институционализира извинението: "Ми, то, тогава, такива бяха времената."

6. Този парламент дава индулгенция на безскрупулни кариеристи, на които не им пука на кого се кланят. Стига да растат в управленската си кариера.

7. В този парламент едни бивши ченгета, партийни секретари и деца на комунисти се карат с други бивши ченгета, партийни секретари и деца на комунисти кои са по-големи бивши ченгета, партийни секретари и деца на комунисти.

8. А ние чакаме нещо смислено. Фън.

9. Окончателно се съсипа идеята за "десни", "демократи", "реформатори" и т.н. Огромната част от тях подкрепят бившите ченгета, партийни секретари и деца на комунисти, само и само да са във властта. Гнус.

10. Поне маските паднаха. Не че нещо, ама поне е ясно, че бивши ченгета, партийни секретари и деца на комунисти ни управляват.

11. Хитрото крило на бившата БКП (които се преименуваха) пак излъга тъпото крило на бившата БКП (които не се преименуваха). БСП изпуснаха исторически шанс да скъсат с ужасяващото си минало. И ще си останат в него. Венсеремос.

12. И всичкото това, докато уж се приемат промени в Закона, осъждащ престъпленията на комунизма. Цинично.

Заключение

Личното ми послание към Ревизоро, Цецка, Цецко, Батко, Матко и вся остальная сволочь:

Не. Не е било задължително да си комунист, за да изучиш децата си. Само е било много по-лесно. Стотици хиляди деца бяха изучени прекрасно, въпреки комунистите. Въпреки репресиите. Спрете да говорите глупости и да омаловажавате престъпния режим. Иначе след време ще се изучава "Оня период на Реставрацията".

----

* Любомир Аламанов е комуникационен специалист. Текстът му е публикуван във фейсбук, заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.