Румънският мултимилионер Джиджи Бекали, собственик на гранда "Стяуа", иска да вземе треньора на ЦСКА-София и свой сънародник Едуард Йорданеску, пише сайтът sport.ro.

Специалистът, доведен в България от Христо Стоичков, бил водещ вариант за "стелистите". Бекали е вдигнал мерника на Лауренциу Регенкампф, като искал да го уволни по време на зимната пауза.

Ако това е истина, "Стяуа" за втора поредна година ще вземе треньора на отбор, чийто собственик е Гриша Ганчев. През миналата година - точно по това време, европейският шампион от 1986 г. привлече Регенкампф, който бе наставник на "Литекс".

Сега Ганчев е начело на ЦСКА-София. Тази есен Йорданеску по 2-3 пъти бе "уволняван" от някои медии, но клубът все заставаше зад него. Синът на Ангел Йорданеску-Генерала не е сред любимците на феновете на "червените", тъй като под негово ръководство ЦСКА не върви добре.

През миналата година в "Литекс" Регенкампф бе заменен от Люпко Петрович, който пък бе отстъпил поста на румънеца преди това. С Петрович начело "оранжевите" бяха извадени от "А" група заради напускането на терена на двубой срещу "Левски" на "Герена".

Интересно е как ще процедира Ганчев този път, ако наистина се окаже, че Бекали иска да върне Йорданеску в "Стяуа". Това е клубът на неговия баща, а синът е работил като помощник на стадион "Генча".