"Левски" допусна първа домакинска загуба от началото на сезона в Първа лига. Заслугата е на "Локомотив" (Пловдив), който изненада "сините" с 2:1 на "Герена" в един от най-интересните мачове от 15-ия кръг. 

Столичният тим не бе допускал и голове у дома си в шампионата, а днес инкасира два. Локо пък е във впечатляваща серия от двубои без поражение, като в предишния кръг би големия си пловдивски съперник "Ботев", а седмици по-рано излъга и ЦСКА насред София.

Вратарят Ел Харуби си вкара автогол в 19-ата минута, но Локо бързо върна гола - чрез Веселин Марчев в 26-ата. В 78-ата минута гостите получиха дузпа и Мартин Камбуров реализира за пореден път вкара във вратата на "Левски". "Смърфовете" не са губили от "сините" във вече 4 поредни сблъсъка. 

Те си тръгнаха като победители и при пролетната си визита на стадион "Георги Аспарухов".

Срещата бе преди всичко надлъгване между два сравнително равностойни отбора. След 1:0 "Левски" бързо можеше да удвои, но останалият сам срещу вратаря Бабатунде Адениджи не успя да отбележи. Ел Харуби спаси интригата.

След почивката домакините имаха инициативата, но не успаха да отбележат, а и чистите голови възможности не бяха много. Така гостите успяха да ги накажат с 13-ия гол на Камбуров във вратата на "Левски" с екипите на пловдивския и столичния "Локомотив".

Станимир Стоилов гледа мача от ложата на стадиона.

По-късно "Лудогорец" спечели с 3:1 срещу "Ботев" в Пловдив и дръпна с 6 точки на върха. В сряда шампионите приемат "Левски" в Разград.

В друг мач от днес "Черно море" спечели с 2:0 като гост на "Монтана". Срещата се игра в Ловеч, където домакинстват монтанци.